Recept
« Terug naar recepten
Roerbaksalade met spruitjes
PT30M
Roerbaksalade met spruitjes
Een heerlijk roerbaksalade met spruitjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
margriet
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Roerbaksalade met spruitjes te bereiden
Snijdt de abrikozen in reepjes en laat ze wellen in de wijn.Breng een pan met ruim water en zout aan de kook.Maak ondertussen de spruitjes schoon en snijd de rode ui in ringen.Kook de spruiten 3 minuten in het kokende water-ze zijn dan nog net niet gaar-laat ze uitlekken op een zeef en dep ze droog met keukenpapier.verhit de olie in een wok en roerbak de spruiten 2 minuten.
Giet de abrikozen af en bak ze samen met de ui en amandelen 2 minuten mee met de spruiten.Strooi kaneel munt en 1 eetlepel koriander over het gerecht en bak een 1/2 minuut mee.Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla en verdeel de binnenste bladeren over de borden.Schep de roerbakspruiten erop en brokkel de feta eroverheen.Garneer met zwarte olijven en koriander.
Giet de abrikozen af en bak ze samen met de ui en amandelen 2 minuten mee met de spruiten.Strooi kaneel munt en 1 eetlepel koriander over het gerecht en bak een 1/2 minuut mee.Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla en verdeel de binnenste bladeren over de borden.Schep de roerbakspruiten erop en brokkel de feta eroverheen.Garneer met zwarte olijven en koriander.