Recept
« Terug naar recepten
Roergebakken spinazie met knoflook
PT25M
Roergebakken spinazie met knoflook
Een heerlijk roergebakken spinazie met knoflook recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
thaiskookboekje
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Roergebakken spinazie met knoflook te bereiden
Pel de knoflook.Snijd 3 tenen heel fijn en meng ze met de peper en koriander.Snijd de andere tenen in plakjes.Snijd de spaanse peper overlangs doormidden,verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes.Was de spinazie grondig en verwijder de harde stelen.Laat de spinazie goed uitlekken in een vergiet.Verhit de olie in een wok en fruit de gesnipperde knoflook.Roerbak de plakjes knoflook en de helft van de peperreepjes al omscheppend 2 minuten.Voeg de spinazie in gedeelten toe en laat de blaadjes al omscheppend op hoog vuur slinken.Breng de spinazie op smaak met de sojasaus.Schep de spinazie in een warme schaal en strooi de pinda's en de rest van de peperreepjes erover.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bobbeltje zegt:
frank zegt: