Recept
« Terug naar recepten
Roetjaksalade
PT20M
Roetjaksalade
Een heerlijk roetjaksalade recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Frans Marijnissen
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Ooit eens overgeschreven bij iemand
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Roetjaksalade te bereiden
Neem zoveel fruit (en stuk komkommer) dat je denkt nodig te hebben voor 4 personen. Komkommer met dunschiller schillen, doormidden en zaadlijsten verwijderen. Fruit schillen en alles in "hapbare" stukken snijden en in Kom/schaal doen. Meng vervolgens Ketjap, water, sambal en bruine suiker in een kopje en giet dit over het fruit. Even met (schone) handen door elkaar mengen en een heerlijke frisse fruitsalade is klaar.