Recept
« Terug naar recepten
Rogvleugel met schorseneren
PT60M
Rogvleugel met schorseneren
Een heerlijk rogvleugel met schorseneren recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
14 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rogvleugel met schorseneren te bereiden
Schil de schorseneren en bewaar ze in water met een scheut azijn.
Snijd de schorseneren in gelijke stukken van ong. 6cm en kook ze beetgaar in gezouten water.
Laat de room inkoken met 1 flesje Hoegaarden.
Was de kervel, maak droog en hak fijn.
Schil en was de aardappelen, maak ze droog en draai er met de Spirali brede slierten van. Vorm die tot 14 mooie rozetten.
Klaar de boter en laat tot lauw afkoelen.
Doe de schorseneren bij de ingekookte room en smaak af met peper en zout. Voeg vlak voor het uitserveren de gehakte kervel toe.
Bak de aardappel rozetten met enkele tegelijk in de frituur op 180 graden krokant en bruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
Halveer de rogvleugels, strooi er peper en zout op en bak ze goudbruin in half olie, half boter.
Saus
Zet een schaal met koud water klaar.
Meng in een steelpan met dikke bodem de eierdooiers met de Hoegaarden en klop dit mengsel, van het vuur, schuimig.
Zet de pan op een zacht vuur en blijf goed kloppen tot het mengsel stevig wordt.
Haal al kloppende de pan van het vuur en dompel de bodem even in koud water.
Voeg geleidelijk en al roerend, niet kloppend, de lauwe geklaarde boter toe en smaak af met peper en zout.
Presentatie:
Verdeel de schorseneren op de warme borden in een mooi rijtje.
Schik er de rogvleugel bovenop en zet er een aardappel rozet op.
Werk af met de mousselinesaus.
Snijd de schorseneren in gelijke stukken van ong. 6cm en kook ze beetgaar in gezouten water.
Laat de room inkoken met 1 flesje Hoegaarden.
Was de kervel, maak droog en hak fijn.
Schil en was de aardappelen, maak ze droog en draai er met de Spirali brede slierten van. Vorm die tot 14 mooie rozetten.
Klaar de boter en laat tot lauw afkoelen.
Doe de schorseneren bij de ingekookte room en smaak af met peper en zout. Voeg vlak voor het uitserveren de gehakte kervel toe.
Bak de aardappel rozetten met enkele tegelijk in de frituur op 180 graden krokant en bruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
Halveer de rogvleugels, strooi er peper en zout op en bak ze goudbruin in half olie, half boter.
Saus
Zet een schaal met koud water klaar.
Meng in een steelpan met dikke bodem de eierdooiers met de Hoegaarden en klop dit mengsel, van het vuur, schuimig.
Zet de pan op een zacht vuur en blijf goed kloppen tot het mengsel stevig wordt.
Haal al kloppende de pan van het vuur en dompel de bodem even in koud water.
Voeg geleidelijk en al roerend, niet kloppend, de lauwe geklaarde boter toe en smaak af met peper en zout.
Presentatie:
Verdeel de schorseneren op de warme borden in een mooi rijtje.
Schik er de rogvleugel bovenop en zet er een aardappel rozet op.
Werk af met de mousselinesaus.