KookJij

Schorseneren in een boter kervel sausje

Een heerlijk schorseneren in een boter kervel sausje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
  2. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Schorseneren in een boter kervel sausje te bereiden

De beetgare schorseneren opwarmen met de kruidenboter en kervel.
Deze naar smaak kruiden.
Bereiding van schorseneren:
Doe plastic handschoenen aan (belangrijk om vlekken op de handen te voorkomen).
Borstel de nog resterende aarde van de schorseneren.
Schil ze met een dunschiller.
Leg ze in een kom met water en het sap van een halve citroen om bruinverkleuring tegen te gaan.
Kook ze met een een klontje boter in ruim water +/- 10 min beetgaar.
Serveer het gerecht zeer warm.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Ger2, je hebt een beetje gelijk, maar ieder maakt zijn schorseneren op zijn manier klaar het is gewoon een tip die ik geef. Soms bak ik de schorseneren gewoon of je kan ze ook steamen. Voor de duidelijkheid zal ik het recept aanpassen. Toch bedankt voor je reactie. Groetjes van ons 3tjes:);):p
ger2

ger2 zegt:

Dag Hilde.
Zo zijn ze pas lekker, wij aten ze vroeger (72 jaar terug) vaak in Bergen op Zoom en noemden ze armlui's asperges. Maar heb je de tekst niet een beetje verwarrend gemaakt? Een stukje van het kookverhaal moet toch bij de bereiding staan?
Groetjes
Ger