Klik op foto om te vergroten.
Recept
« Terug naar recepten
Schorseneren in een boter kervel sausje
PT10M
Schorseneren in een boter kervel sausje
Een heerlijk schorseneren in een boter kervel sausje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Schorseneren in een boter kervel sausje te bereiden
De beetgare schorseneren opwarmen met de kruidenboter en kervel.
Deze naar smaak kruiden.
Bereiding van schorseneren:
Doe plastic handschoenen aan (belangrijk om vlekken op de handen te voorkomen).
Borstel de nog resterende aarde van de schorseneren.
Schil ze met een dunschiller.
Leg ze in een kom met water en het sap van een halve citroen om bruinverkleuring tegen te gaan.
Kook ze met een een klontje boter in ruim water +/- 10 min beetgaar.
Serveer het gerecht zeer warm.
Deze naar smaak kruiden.
Bereiding van schorseneren:
Doe plastic handschoenen aan (belangrijk om vlekken op de handen te voorkomen).
Borstel de nog resterende aarde van de schorseneren.
Schil ze met een dunschiller.
Leg ze in een kom met water en het sap van een halve citroen om bruinverkleuring tegen te gaan.
Kook ze met een een klontje boter in ruim water +/- 10 min beetgaar.
Serveer het gerecht zeer warm.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
ger2 zegt:
Dag Hilde.
Zo zijn ze pas lekker, wij aten ze vroeger (72 jaar terug) vaak in Bergen op Zoom en noemden ze armlui's asperges. Maar heb je de tekst niet een beetje verwarrend gemaakt? Een stukje van het kookverhaal moet toch bij de bereiding staan?
Groetjes
Ger
derbyke zegt: