KookJij

Rollade van filodeeg en amandelen

Een heerlijk rollade van filodeeg en amandelen recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 20 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Balkan
Bron: libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rollade van filodeeg en amandelen te bereiden

1. Verwarm de oven voor op 160° C.
2 Leg de filo-vellen plat op het werkvlak. Doe de amandelen in een pannetje, giet er frituurolie bij tot ze net onder staan. Laat op een zacht vuur bakken en schep voortdurend om tot ze goudbruin zijn. Haal ze er met een schuimspaan uit en laat op drogen op keukenpapier.
3 Mix in de blender de geroosterde amandelen met de suiker tot een fijn notenpoeder. Vermeng met de kaneel.
4 Bestrijk een filo-vel met gesmolten boter, bestuif lichtjes met notenpoeder. Leg er een tweede filo-vel op, bestrijk weer met boter, bestuif met notenpoeder. En zo verder tot alle deeg opgebruikt is. Bestrijk het laaste vel alleen met boter.
5 Rol zo stevig mogelijk op. Snij de rol met een scherp mes in plakjes van ongeveer 2 cm dik.
6 Leg de koekjes op bakpapier op een bakplaat. Bak ze ongeveer 30 minuten in het midden van de oven. Serveer lauw, met verse muntthee of koffie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst