Recept
« Terug naar recepten
Rollercoasters
PT55M
Rollercoasters
Een heerlijk rollercoasters recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
55 min
Personen:
12 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
wereldkeuken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rollercoasters te bereiden
Haal de bakplaat uit de oven en vet hem in met boter. Gebruik hiervoor het kwastje. Verwarm de oven voor op 200 graden. Strooi de bloem uit op het aanrecht. Maak het blikje deeg open. Rol het deeg uit op het aanrecht met bloem. Plak de naden van de deeglap met natte vingers tegen elkaar. Snij met een scherp mes 6 even grote repen deeg. Snij ze doormidden. Draai spiralen van de reepjes: hou met je ene hand het uiteinde van het deegreepje vast en draai met de andere hand steeds een beetje. Vorm van iedere deegreep een mooie krakeling. Roer de nougatine, citroenrasp, vanillesuiker en suiker goed door elkaar in een diep bord. Breek het ei boven een kommetje en klop het los. Smeer de krakelingen aan beide kanten in met het ei. Wentel iedere krakeling door ket suikermengsel. Leg de krakelingen op de bakplaat en schuif die in het midden van de oven. Bak de krakelingen in 15 minuten goudbruin. Laat ze daarna afkoelen.