Recept
« Terug naar recepten
Rolmopsen
PT30M
Rolmopsen
Een heerlijk rolmopsen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Koud
- > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
familierecept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rolmopsen te bereiden
Verwijder van de haringen de staart. Spoel de filets onder koud water af. Breng intussen de azin met 1 deciliter water aan de kook. Voeg het zout, de suiker, de pepertjes en de laurierblaadjes toe. Laat het mengsel enkele minuten koken en laat het daarna koud worden. Leg op elke filet een augurkje. Rol ze op en steek ze vast met een houten prikker. Doe ze in een schoongemaakte pot. Stop er de citoen en de ui tussen. Schenk er zoveel van het azijnmengsel bij dat alles ruim onder staat. Sluit de pot en laat alles een paar dagen in de koelkast staan. Schud de pot elke dag even heen en weer.