Recept
« Terug naar recepten
Romige Citroen Kip
PT35M
Romige Citroen Kip
Je kunt een kippenbout op vele manieren bereiden en op smaak brengen.Om de citroen smaak aan te brengen is toch redelijk bizonder en wordt het vaakst aangetroffen in de Italiaanse keuken.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige Citroen Kip te bereiden
- Ontbeen de kippendijen (Op het internet zijn filmpjes te vinden welke uitstekend demonstreren hoe de dijen het beste ontbeend kunnen worden).
- Dan de dijen goede zouten en peperen
- Verhit in een pan met dikke bodem 2 eetlepels rijstolie en braad daarin de kippendijen aan alle kanten mooi goudbruin. en zet ze dan even weg.
- Verhit in de pan met dikke bodem de resterende 2 eetlepels rijstolie en fruit daarin aan de teentjes knoflook tot ze lichtbruin zijn geworden.
- Doe dan de kippenbouillon er bij,de room,de zeste,de plakjes citroen,witte wijn,peper,zout en suiker.
- Zodra de inhoud aan de kook komt het vuur zo laag mogelijk zetten en 5 minuten laten sudderen.
- Doe dan de voiorgebakken kippendijen in de saus en laat 10 minuten meesudderen,of langer als de kip nog niet helemaal gaar is geworden.
- Serveer er rijst bij en als groenten worteltjes met doperwtjes.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef er een lekkere Riesling bij te drinken