Recept
« Terug naar recepten
Romige Kerstsoep met mais en paprika
PT45M
Romige Kerstsoep met mais en paprika
Een heerlijk romige kerstsoep met mais en paprika recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
mijzelf
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige Kerstsoep met mais en paprika te bereiden
Reken op een half uur. Verhit de bouillon. Smelt boter in een steelpannetje maar laat het niet bruin worden. Voeg bloem toe en laat al roerend 2 min. doorwarmen. Voeg een scheut hete bouillon tot en roer. Herhaal tot een gladde, gebonden saus ontstaat. Giet die bij de rest van de bouillon en roer goed. Voeg room en rozemarijn toe en breng op smaak met peper en zout. Haal van het vuur af en laat het afkoelen. Vervoer de pan met deksel en theedoek erom heen geknoopt naar een niet te koude ruimte. Snijd de paprika's in piepkleine blokjes en bewaar ze in een schaaltje met plasticfolie. Bak de plakjes ham knapperig en bewaar op een schaaltje met plasticfolie.
Miek Po zegt: