Recept
« Terug naar recepten
Romige kip-kerrie
PT25M
Romige kip-kerrie
Een heerlijk romige kip-kerrie recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
miriam .........
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
lassie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige kip-kerrie te bereiden
1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de zijkant van de verpakking.
2. Verhit intussen de olie in een koekenpan en fruit de ui 2 min.
3. Bestrooi de kip met kerriepoeder en bloem, zorg dat de kip rondom bedekt is. Voeg de kip toe aan de uien en bak in 4 min. goudbruin. Voeg de paprika toe en bak 1 min. mee. Voeg de crème fraîche en 50 ml water toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur nog 5 min. garen. Voeg de laatste 3 min. de doperwten toe en breng op smaak met peper en zout.
4. Verdeel de rijst over 4 borden of kommen en serveer met de kip-kerrie.
Tip: Roer 1 tl sambal door de kip-kerrie voor een pittig accent en bestrooi met verse koriander.
2. Verhit intussen de olie in een koekenpan en fruit de ui 2 min.
3. Bestrooi de kip met kerriepoeder en bloem, zorg dat de kip rondom bedekt is. Voeg de kip toe aan de uien en bak in 4 min. goudbruin. Voeg de paprika toe en bak 1 min. mee. Voeg de crème fraîche en 50 ml water toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur nog 5 min. garen. Voeg de laatste 3 min. de doperwten toe en breng op smaak met peper en zout.
4. Verdeel de rijst over 4 borden of kommen en serveer met de kip-kerrie.
Tip: Roer 1 tl sambal door de kip-kerrie voor een pittig accent en bestrooi met verse koriander.