KookJij

Romige paprikasoep

Een heerlijk romige paprikasoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle-lekker
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Romige paprikasoep te bereiden

Snij de paprika’s in vieren, verwijder de zaadlijstjes en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Grill de paprika’s 20 minuten in een voorverwarmde oven op 170° C. Laat afkoelen. Verwijder de schil.


Snij de ui in grove stukken. Stoof ze aan in wat olijfolie. Voeg er de paprika’s en het blik tomatenblokjes aan toe. Roer en blus met de gevogeltebouillon. Laat 20 minuten garen onder deksel.


Mix de soep en breng op smaak met zout, peper en cayennepeper.


Serveer de soep met de licht opgeklopte room en werk af met fijngesnipperde bieslook.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst