Recept
« Terug naar recepten
Romige paprikasoep
PT45M
Romige paprikasoep
Een heerlijk romige paprikasoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle-lekker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige paprikasoep te bereiden
Snij de paprika’s in vieren, verwijder de zaadlijstjes en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Grill de paprika’s 20 minuten in een voorverwarmde oven op 170° C. Laat afkoelen. Verwijder de schil.
Snij de ui in grove stukken. Stoof ze aan in wat olijfolie. Voeg er de paprika’s en het blik tomatenblokjes aan toe. Roer en blus met de gevogeltebouillon. Laat 20 minuten garen onder deksel.
Mix de soep en breng op smaak met zout, peper en cayennepeper.
Serveer de soep met de licht opgeklopte room en werk af met fijngesnipperde bieslook.
Snij de ui in grove stukken. Stoof ze aan in wat olijfolie. Voeg er de paprika’s en het blik tomatenblokjes aan toe. Roer en blus met de gevogeltebouillon. Laat 20 minuten garen onder deksel.
Mix de soep en breng op smaak met zout, peper en cayennepeper.
Serveer de soep met de licht opgeklopte room en werk af met fijngesnipperde bieslook.