Je kunt ook een complete maaltijd van maken met bijv. restjes gekookte aardappels of krieltjes en hamblokjes enz.
Wil je het nog sneller, snijd de prei in ringen en de ringen in kleinere stukken. Wel in de gaten houden dat het niet al te slap en overgaar wordt.
Recept
« Terug naar recepten
Romige prei
PT10M
Romige prei
Een heerlijk romige prei recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
3 à 4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
naar een folder van Room Culinair
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige prei te bereiden
In een pan een laagje water met zout laten koken, de prei erin doen en in ± 5 à 9 minuten beetgaar koken.
Giet dan het kookvocht af en doe de room culinair bij de prei in de pan. Laat de saus op hoog vuur aan de kook komen en enigszins binden. Zout / peper en/of nootmuskaat naar smaak toevoegen.
Wil je het gerecht in de oven, de prei niet al te zacht laten worden. Doe de prei in een ingevette ovenschaal, giet er de room culinair overheen.
Meng paneermeel met geraspte kaas en strooi dat mengsel over de prei. Leg hier en daar een vlokje margarine. Oven 190°C ± 15 minuten. Checken of het gerecht heet is.
Giet dan het kookvocht af en doe de room culinair bij de prei in de pan. Laat de saus op hoog vuur aan de kook komen en enigszins binden. Zout / peper en/of nootmuskaat naar smaak toevoegen.
Wil je het gerecht in de oven, de prei niet al te zacht laten worden. Doe de prei in een ingevette ovenschaal, giet er de room culinair overheen.
Meng paneermeel met geraspte kaas en strooi dat mengsel over de prei. Leg hier en daar een vlokje margarine. Oven 190°C ± 15 minuten. Checken of het gerecht heet is.