Recept
« Terug naar recepten
Romige risotto met gerookte zalm en lenteuitjes
PT45M
Romige risotto met gerookte zalm en lenteuitjes
Een heerlijk romige risotto met gerookte zalm en lenteuitjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige risotto met gerookte zalm en lenteuitjes te bereiden
Breng de bouillon aan de kook.
Snipper de ui en bak deze in de helft van de boter en olijfolie rustig glazig geel.
Voeg de rijst toe, zet het vuur hoger en roer voortdurend tot de rijst gaat glimmen en heel heet is.
Voeg dan een flinke soeplepel hete bouillon toe en roer tot dit geheel door de rijst is opgenomen.
Herhaal dit ritueel tot de rijst gaar en romig is, zal na ca 30 min het geval zijn.
Misschien is niet alle bouillon nodig!
Neem dan de pan van het vuur en meng er 200 gram fijngesneden gerookte zalm, de in fijne ringetjes gesneden lente-uitjes, de rest van de boter en olijfolie door.
Breng op smaak met versgemalen zwarte peper ( en wat zout) Laat nog een paar minuten op heel zacht vuur staan om de smaken goed te "mengen"
serveer op voorverwarmde (middelgrote)
platte borden, garneer met een 'roosje'
van gerookte zalm
Snipper de ui en bak deze in de helft van de boter en olijfolie rustig glazig geel.
Voeg de rijst toe, zet het vuur hoger en roer voortdurend tot de rijst gaat glimmen en heel heet is.
Voeg dan een flinke soeplepel hete bouillon toe en roer tot dit geheel door de rijst is opgenomen.
Herhaal dit ritueel tot de rijst gaar en romig is, zal na ca 30 min het geval zijn.
Misschien is niet alle bouillon nodig!
Neem dan de pan van het vuur en meng er 200 gram fijngesneden gerookte zalm, de in fijne ringetjes gesneden lente-uitjes, de rest van de boter en olijfolie door.
Breng op smaak met versgemalen zwarte peper ( en wat zout) Laat nog een paar minuten op heel zacht vuur staan om de smaken goed te "mengen"
serveer op voorverwarmde (middelgrote)
platte borden, garneer met een 'roosje'
van gerookte zalm