Een gezonde soep, lekker romig door de gepureerde aardappel in de soep.
Vind je de soep nog niet romig genoeg voeg dan een scheutje kookroom of slagroom eraan toe.
Recept
« Terug naar recepten
Romige selderijsoep van twee sooren selderij
PT15M
Romige selderijsoep van twee sooren selderij
Een heerlijke romige soep samengesteld uit gepureerde knolselderij en aardappel. Gevuld met knapperige stukjes bleekselderij.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige selderijsoep van twee sooren selderij te bereiden
- Schil de aardappels, snij ze in blokjes. Snij de selderij in blokjes. Pel en
snipper de ui en de knoflook. Schil de bleekselderij zodat er geen draden
meer aan zitten. - Verhit de olie. Bak de ui en de knoflook even aan. Voeg aardappel en knolselderij toe en bak even mee.
- Voeg zoveel water toe dat de aardappel en selderij net onder staan. Breng samen met de
bouillontabletten aan de kook. Laat plm. 20 minuten zachtjes koken tot het
gaar is. Pureer met de staafmixer. - Doe de ringetjes bleekselderij erbij en breng nog even aan de kook. Niet te lang de selderij moet knapperig blijven. Maak op smaak met peper en evt. zout.
Garneer met selderijblad.