KookJij

Romige selderijsoep van twee sooren selderij

Een heerlijke romige soep samengesteld uit gepureerde knolselderij en aardappel. Gevuld met knapperige stukjes bleekselderij.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Romige selderijsoep van twee sooren selderij te bereiden

  1. Schil de aardappels, snij ze in blokjes. Snij de selderij in blokjes. Pel en
    snipper de ui en de knoflook. Schil de bleekselderij zodat er geen draden
    meer aan zitten.
  2. Verhit de olie. Bak de ui en de knoflook even aan. Voeg aardappel en knolselderij toe en bak even mee.
  3. Voeg zoveel water toe dat de aardappel en selderij net onder staan. Breng samen met de
    bouillontabletten aan de kook. Laat plm. 20 minuten zachtjes koken tot het
    gaar is. Pureer met de staafmixer.
  4. Doe de ringetjes bleekselderij erbij en breng nog even aan de kook. Niet te lang de selderij moet knapperig blijven. Maak op smaak met peper en evt. zout.

  5. Garneer met selderijblad.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Een gezonde soep, lekker romig door de gepureerde aardappel in de soep.
Vind je de soep nog niet romig genoeg voeg dan een scheutje kookroom of slagroom eraan toe.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst