Recept
« Terug naar recepten
Romige spitskoolsoep met gerookte zalm
PT30M
Romige spitskoolsoep met gerookte zalm
Een heerlijk romige spitskoolsoep met gerookte zalm recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige spitskoolsoep met gerookte zalm te bereiden
Verhit de boter in depan en laat de fijngesneden sjalot, de fijngesneden knoflook en de fijngesneden gember glazig fruiten.
Strooi kerrie erover, voeg 200 gram spitskool toe en laat de sliertjes onder regelmatig omscheppen een paar minuten meefruiten.
Voeg dan de krachtige runderbouillon en de room toe en breng aan de kook.
Neem de pan van het vuur zodra de kool gaar is en pureer de massa met een blender of staafmixer.
Breng op smaak met peper en zout en houd warm.
Verhit een klontje boter in de koekepan en roerbak de resterende 100 gram sliertjes spitskool tot ze net gaar zijn.
Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de gerookte zalm in mooie reepjes.
Serveren:
Vorm van de gebakken spitskool afgeplatte bergjes en leg deze in het midden van de voorverwarmde soepborden en giet de hete soep eromheen.
Leg de gerookte zalmplakjes op de kool en strooi er wat fijngehakte peterselie omheen.
Strooi kerrie erover, voeg 200 gram spitskool toe en laat de sliertjes onder regelmatig omscheppen een paar minuten meefruiten.
Voeg dan de krachtige runderbouillon en de room toe en breng aan de kook.
Neem de pan van het vuur zodra de kool gaar is en pureer de massa met een blender of staafmixer.
Breng op smaak met peper en zout en houd warm.
Verhit een klontje boter in de koekepan en roerbak de resterende 100 gram sliertjes spitskool tot ze net gaar zijn.
Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de gerookte zalm in mooie reepjes.
Serveren:
Vorm van de gebakken spitskool afgeplatte bergjes en leg deze in het midden van de voorverwarmde soepborden en giet de hete soep eromheen.
Leg de gerookte zalmplakjes op de kool en strooi er wat fijngehakte peterselie omheen.