Recept
« Terug naar recepten
romige tomatensoep
PT30M
romige tomatensoep
Een heerlijk romige tomatensoep recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe romige tomatensoep te bereiden
Spoel de tomaten af. Snijd ze kruiselings in en dompel ze enkele minuten in kokend water. Schrik ze af onder koud stromend water en trek de velletjes eraf. Snijd de steelaanzet eruit. Schil de komkommer en snijd hem in 3 cm dikke plakken. Snijd de plakken in blokjes. Verhit de bouillon in een pan. Kook de tomaten en de blokjes komkommer er 15 min. in. Breng in een andere pan water met zout aan de kook. Strooi de vermicelli erin en kook hem beetgaar. Giet hem af. Spoel het bosje peterselie af, schud het uit en hak het fijn. Pureer de tomaten en de komkommer in een roerzeef. Roer de tomatenpuree erdoor. Breng het mengsel op smaak met zout peper suiker en paprikapoeder. Roer de peterselie de crème fraïche en de vermicelli erdoor. (houd 4 eetl crème fraïche en wat peterselie achter voor garnering.) Schep de soep in borden. Schep in elk bord 1 eetl crème fraïche en strooi peterselie op de soep.
Lara zegt: