Tijdens de fietstocht van verleden week dinsdag kwamen onvermijdelijk
ook de gesprekken over eten weer aan de beurt. We kwamen tot de
conclusie , dat we steeds kleinere hoeveelheden vlees en vis aten en
geregeld iets vegetarisch maakten en dat die gerechten zó lekker waren,
dat vlees of vis echt niet gemist wordt. Per appje kreeg ik het bovenstaande
recept gestuurd en het bleek een simpel, maar oh zo lekker en snel
gerechtje uit het blad " Boodschappen " te zijn.
Recept
« Terug naar recepten
Romige Toscaanse Gnocchi.
PT20M
Romige Toscaanse Gnocchi.
Vegetarisch gerecht waarbij vlees of vis niet gemist wordt. Snel en erg lekker.Serveer met een tomatensalade met rucola aangemaakt met witte
balsamicoazijn en wat goede olijfolie. Een volgende keer maak ik mijn eigen
rode pesto
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Van een vriendin
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige Toscaanse Gnocchi. te bereiden
- Kook de gnocchi volgens de aanwijzing op de verpakking en bewaar een kopje kookwater voor eventuele verdunning van de saus.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze uitdampen op keukenpapier.
- Doe de pesto met de kookroom in een ruime pan of wok , roer door elkaar , breng aan de kook en laat een beetje indikken.
- Voeg dan handje voor handje de spinazie toe en laat slinken. Voeg de gnocchi toe aan de pan en breng op smaak met peper en eventueel zout uit de molen en verdun de inhoud van de pan met een scheutje kookvocht van de gnocchi, mocht dat nodig zijn.
- Verdeel de inhoud van de pan over 4 borden en strooi er de pijnboompitten over.