KookJij

Romige vis met knapperig bladerdeeg

Een heerlijk romige vis met knapperig bladerdeeg recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Romige vis met knapperig bladerdeeg te bereiden

Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwijder de plastic velletjes van het bladerdeeg, snijd de plakjes tweemaal diagonaal doormidden zodat je 4 driehoekjes krijgt en bak de plakjes op de bakplaat in 8 minuten bruin. Verdeel ondertussen de bloemkool in roosjes.
Breng een pan water met zout en de kurkuma (deze geeft de bloemkool een gele kleur) aan de kook en kook de roosjes in 6 minuten beetgaar.
Schenk de slagroom in een pan en voeg de vis en wat peper en zout toe.
Laat de vis in 7 minuten langzaam gaar stoven, met de deksel half op de pan.
Verdeel de vis met een lepel in stukken.
Voeg op het laatste moment de dille toe. Schep de rijst op de borden.
Verdeel de vis met saus erover en leg de bladerdeegdriehoekjes en de bloemkool erbij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst