Recept
« Terug naar recepten
Rondelles van konijn, mousse van konijn met creams
PT100M
Rondelles van konijn, mousse van konijn met creams
Een heerlijk rondelles van konijn, mousse van konijn met creams recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rondelles van konijn, mousse van konijn met creams te bereiden
Farce:
De achterbouten ontbenen, de zenen verwijderen en het vlees zeer fijn malen in de keukenmachine met wat peper en zout. De eieren er doorheen slaan. Er 3 eetlepels farce uitnemen en de rest met de halfgelagen room mengen. De farce verder op smaak brengen en koel wegzetten. Stevig afsmaken.
Konijn:
De levers licht sauteren en deze in kleine blokjes snijden. De rugfilets ontvliezen.De apart gehouden 3 eetlepels farce met de lever vermengen en er ook 1 eetlepel truffeltapenade doorheen mengen. Met dit mengsel de rugfilets twee en twee op elkaar plakken en stevig in een varkensnet verpakken. 1 eetlepel truffeltapenade aan de farce met room toevoegen en er 3 rollen van vormen die in een dubbel vel beboterde aluminiumfolie worden gedraaid. De rollen met mousse gedurende 35 minuten in een stoompan gaar stomen. De rollen met de filets op een matig vuur lichtbruin bakken totdat het varkensnet nagenoeg is gesmolten en deze daarna in een oven van 180 graden gedurende 10 minuten verder laten garen.
Aardappelgarnituur:
Schil de aardappelen. Snij hiervan op de mandoline ruitjes (3 p.p.) chips door de aardappel telkens een kwart slag te draaien op het gegolfde mes. Vlak voor de uitgifte de chips in de frituur bakken.
Groente garnituur:
De winterwortel schillen en in brunoise (kleine blokjes) snijden. De broccoli in kleine roosjes snijden. Kook de groenten beetgaar.
Saus:
De rozijnen met water zodat ze net onderstaan opkoken en ze in dat vocht laten afkoelen.
De widfond, de truffeljus en creamsherry aan de kook brengen en 1 eetlepel truffeltapenade toevoegen, het geheel wat in laten koken en dan de rozijnen toevoegen. De saus kan desgewest met wat boter worden gemonteerd. De saus op smaak brengen met zout en peper.
De achterbouten ontbenen, de zenen verwijderen en het vlees zeer fijn malen in de keukenmachine met wat peper en zout. De eieren er doorheen slaan. Er 3 eetlepels farce uitnemen en de rest met de halfgelagen room mengen. De farce verder op smaak brengen en koel wegzetten. Stevig afsmaken.
Konijn:
De levers licht sauteren en deze in kleine blokjes snijden. De rugfilets ontvliezen.De apart gehouden 3 eetlepels farce met de lever vermengen en er ook 1 eetlepel truffeltapenade doorheen mengen. Met dit mengsel de rugfilets twee en twee op elkaar plakken en stevig in een varkensnet verpakken. 1 eetlepel truffeltapenade aan de farce met room toevoegen en er 3 rollen van vormen die in een dubbel vel beboterde aluminiumfolie worden gedraaid. De rollen met mousse gedurende 35 minuten in een stoompan gaar stomen. De rollen met de filets op een matig vuur lichtbruin bakken totdat het varkensnet nagenoeg is gesmolten en deze daarna in een oven van 180 graden gedurende 10 minuten verder laten garen.
Aardappelgarnituur:
Schil de aardappelen. Snij hiervan op de mandoline ruitjes (3 p.p.) chips door de aardappel telkens een kwart slag te draaien op het gegolfde mes. Vlak voor de uitgifte de chips in de frituur bakken.
Groente garnituur:
De winterwortel schillen en in brunoise (kleine blokjes) snijden. De broccoli in kleine roosjes snijden. Kook de groenten beetgaar.
Saus:
De rozijnen met water zodat ze net onderstaan opkoken en ze in dat vocht laten afkoelen.
De widfond, de truffeljus en creamsherry aan de kook brengen en 1 eetlepel truffeltapenade toevoegen, het geheel wat in laten koken en dan de rozijnen toevoegen. De saus kan desgewest met wat boter worden gemonteerd. De saus op smaak brengen met zout en peper.