Recept
« Terug naar recepten
Broccoli-souffleetjes
PT10M
Broccoli-souffleetjes
Deze broccoli souffleetjes zijn gemakkelijk te maken van broccoli, slagroom en eieren. Leuk bijgerecht maar ook leuk als vegetarisch voorgerecht. Garneer ze dan met wat kerstomaatjes.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
"Room de grote versierder", een uitgave van het Nederlands Zuivelbureau
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Broccoli-souffleetjes te bereiden
- Maak de broccoli schoon en snij deze in kleine stukjes.
- Laat de boter smelten. Bak hierin de broccoli 5 minuten. Schenk de helft van de slagroom
erbij en laat 5 min zachtjes smoren. Laat alles afkoelen. Pureer het mengsel met de staafmixer, roerzeef of foodprocessor. - Klop dan de rest van de slagroom en de eieren erdoor. Breng de puree pittig op smaak met peper en zout.
- Beboter de vormpjes en leg er een reep bakpapier on (dan kun je broccoli
er gemakkelijker uithalen). - Verwarm de oven voor op 200gr.C. Zet de vormpjes in een braadslede of pan en schenk zoveel water bij dat de vormpjes voor 3/4 onder staan. Zet in het midden van de oven en laat 30 minuten bakken.
- Stort de broccolisouffleetjes op de borden.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
In plaats van broccoli kun je ook andere groenten gebruiken, bijvoorbeeld bloemkool.