1).Je kunt het gebruiken voor een carpaccio met vlees oude kaas, rucola en dun gesneden paddestoeltjes.
2).Iets dikkere plakken bij een klassiek bord met aardappelpurée en groentes.
3).Dun gesneden als broodbeleg, enz.enz
Recept
« Terug naar recepten
Rood Vlees - Gemarineerd
PT90M
Rood Vlees - Gemarineerd
Een heerlijk rood vlees - gemarineerd recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
6 - 8 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Jan A,
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rood Vlees - Gemarineerd te bereiden
1).Maak de marinade en roer goed door elkaar tot een homogene massa is verkregen. (desnoods met blender of staafmixer).
2).Doe vlees en marinade in een plastic zak en bind die dicht, zo dat het vlees rondom in de marinade ligt.
Laat minstens 1 uur liggen.
3).Haal het vlees uit de zak, laat uitdruipen en daarna droog deppen.
4).Zet daarna goed in het zout en peper (wrijf het letterlijk in het vlees).
5).Verhit de grill pan sterk en kwast in met een beetje rijstolie.
6).Schroei en grill het vlees aan alle zijden dicht, maar zorg dat het vlees van binnen rood of rosé blijft.
7).Leg het vlees een 15-tal minuten te rusten op een vel aluminium papier.
2).Doe vlees en marinade in een plastic zak en bind die dicht, zo dat het vlees rondom in de marinade ligt.
Laat minstens 1 uur liggen.
3).Haal het vlees uit de zak, laat uitdruipen en daarna droog deppen.
4).Zet daarna goed in het zout en peper (wrijf het letterlijk in het vlees).
5).Verhit de grill pan sterk en kwast in met een beetje rijstolie.
6).Schroei en grill het vlees aan alle zijden dicht, maar zorg dat het vlees van binnen rood of rosé blijft.
7).Leg het vlees een 15-tal minuten te rusten op een vel aluminium papier.