Recept
« Terug naar recepten
Roodbaars met tomatenfondue, zwarte olijven, kappertjes en ansjovis
PT30M
Roodbaars met tomatenfondue, zwarte olijven, kappertjes en ansjovis
Een heerlijk roodbaars met tomatenfondue, zwarte olijven, kappertjes en ansjovis recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Roodbaars met tomatenfondue, zwarte olijven, kappertjes en ansjovis te bereiden
Droog de roodbaarsfilets en kruid ze met peper en zout
Dompel de tomaten 15 seconden onder in kokend water. Ontvel en ontpit ze, en snijd ze in blokjes.
Stoof de tomaten in olijfolie, samen met de versnipperde sjalot, peper en look. Laat stoven totdat het meeste vocht verdwenen is.
Spoel de kappertjes af zodat ze minder zout zijn. Snipper de ansjovisjes en voeg toe aan de 'tomatenfondue'. Voeg de olijven toe en warm even mee.
Bak de vis kort in olijfolie op de velkant, draai hem om en zet het vuur uit.
Schik de 'tomatenfondue' op het bord en bestrooi spaarzaam met wat parmezaanse kaas. Leg de vis op de fondue en garneer met een basilicumblaadje.
Dompel de tomaten 15 seconden onder in kokend water. Ontvel en ontpit ze, en snijd ze in blokjes.
Stoof de tomaten in olijfolie, samen met de versnipperde sjalot, peper en look. Laat stoven totdat het meeste vocht verdwenen is.
Spoel de kappertjes af zodat ze minder zout zijn. Snipper de ansjovisjes en voeg toe aan de 'tomatenfondue'. Voeg de olijven toe en warm even mee.
Bak de vis kort in olijfolie op de velkant, draai hem om en zet het vuur uit.
Schik de 'tomatenfondue' op het bord en bestrooi spaarzaam met wat parmezaanse kaas. Leg de vis op de fondue en garneer met een basilicumblaadje.