Recept
« Terug naar recepten
Roodbruin Gestoofde Varkensbuik
PT225M
Roodbruin Gestoofde Varkensbuik
Een heerlijk roodbruin gestoofde varkensbuik recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
225 min
Personen:
4 - 6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Roodbruin Gestoofde Varkensbuik te bereiden
1).Doe het stuk varkensvlees in een pan en doe er zoveel kippenbouillon bij, dat het vlees net onder staat. Breng aan de kook en laat het vlees ca.3 - 4 minuten pocheren in de kokende bouillon.
2).Haal het vlees uit de bouillon en bewaar de bouillon voor verder gebruik.
3).Snij het vlees in brokken van ongeveer 3 cm groot.
4).Verhit de reuzel in een pan met dikke bodem en bak hierin de gember, ui en de knoflook aan. Dan de brokken varkensbuik er bij en ook aanfruiten. Haal het vlees er weer uit en zet apart in een kom.
5).Doe dan in de bakpan met het overgebleven vet de suiker en laat die voorzichtig carameliseren.
6).Als de suiker mooi is gecarameliseerd, de vleesblokjes weer terug leggen in de pan en mooi bruin door laten bakken.
7).Giet de reeds gebruikte bouillon er bij, doe daarbij het kaneelstokje, het steranijsje, de beide soya's, de shaoxing wijn.
8).Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat nog eens 3 uurtjes pruttelen. Kook het laatste half uur de wortelschijfjes mee. Voorkom droogkoken door zo nodig heet water toe te voegen. Breng dan op smaak met zout en voeg vlak voor het opdienen de gekneusde lenteuitjes toe.
2).Haal het vlees uit de bouillon en bewaar de bouillon voor verder gebruik.
3).Snij het vlees in brokken van ongeveer 3 cm groot.
4).Verhit de reuzel in een pan met dikke bodem en bak hierin de gember, ui en de knoflook aan. Dan de brokken varkensbuik er bij en ook aanfruiten. Haal het vlees er weer uit en zet apart in een kom.
5).Doe dan in de bakpan met het overgebleven vet de suiker en laat die voorzichtig carameliseren.
6).Als de suiker mooi is gecarameliseerd, de vleesblokjes weer terug leggen in de pan en mooi bruin door laten bakken.
7).Giet de reeds gebruikte bouillon er bij, doe daarbij het kaneelstokje, het steranijsje, de beide soya's, de shaoxing wijn.
8).Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat nog eens 3 uurtjes pruttelen. Kook het laatste half uur de wortelschijfjes mee. Voorkom droogkoken door zo nodig heet water toe te voegen. Breng dan op smaak met zout en voeg vlak voor het opdienen de gekneusde lenteuitjes toe.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef er rijst bij, gesnipperd korianderblad en Thaise sambal.