Recept
« Terug naar recepten
Roodkapje
PT60M
Roodkapje
Een heerlijk roodkapje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - Taarten
- > Kinderen - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
15
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
dr. oetker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Roodkapje te bereiden
Bereid de bodem volgens de aanwijzingen op het pak. Doe het water en de taartmix in een kom en klop dit met de mixer met garden op de laagste stand in één minuut tot een glad mengsel. Voeg de kwark en de opgeklopte slagroom toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa. Schenk het mengsel voorzichtig op de bodem en laat de taart minimaal 21/2 uur opstijven in de koelkast. Smelt de chocoladeglazuur volgens de bereidingswijze op het zakje. Knip een klein hoekje van de verpakking. Laat de chocoglazuur iets afkoelen. Maak hiermee op een bakpapier de staartjes, pony, ogen en de mond van roodkapje. Laat het goed afkoelen, zodat de chocolade gestold is. Maak met een cocktailprikkertje sproetjes op de neus en wangen. Maak het gezichtje af door de staartjes, pony, ogen, mond en marshmallowneus op de taart te leggen. Snijd tot slot de aardbeien in plakjes en maak het rode kapje.
José zegt:
Ziet er erg leuk uit hoor....! Leuk bed!
En lijkt me ook erg lekker!:p:)