Recept
« Terug naar recepten
Roomkwarktaart met cranberry topping
PT25M
Roomkwarktaart met cranberry topping
Een heerlijk roomkwarktaart met cranberry topping recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Roomkwarktaart met cranberry topping te bereiden
Bodem en randen van springvorm bekleden met bakpapier. In kom mix voor kruimelbodem en boter mengen. Kruimelmengsel over bodem van taartvorm verdelen en met bolle kant van lepel stevig aandrukken. Taartbodem in koelkast ca. 15 min. laten opstijven. Intussen sinaasappel schoonboenen en 1 el schil eraf raspen. Sinaasappel uitpersen. In pan cranberry's met sinaasappelrasp, sinaasappelsap en suiker ca. 15 min. koken tot cranberrycompote gebonden is. Intussen in kom slagroom stijf kloppen. In andere kom taartmix met 400 ml water in ca. 2 1/2 minuut schuimig kloppen. Kwark erdoor kloppen. Slagroom door kwarkmengsel spatelen en dit over taartbodem verdelen. Taart ca. 4 uur in koelkast laten opstijven. Cranberrycompote laten afkoelen. Kort voor serveren cranberrycompote over taart uitstrijken.