Recept
« Terug naar recepten
Roompasteitjes
PT40M
Roompasteitjes
Een heerlijk roompasteitjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
12 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Roompasteitjes te bereiden
Oven voorverwarmen op 250 ºC of gasovenstand 6. Bladerdeeg op aanrecht in ca. 10 minuten ontdooien. Intussen vanillestokje in lengte opensnijden en in pannetje met slagroom aan de kook brengen. Verwijder het vanillestokje, schraap met een scherp mesje het vanillemerg eruit en roer het door de slagroom. Eierdooiers losroeren met suiker en bloem. Ca. 3 eetlepels hete room erdoor roeren. Eiermengsel al roerend bij room in pan schenken en verwarmen tot mengsel iets gebonden is (niet laten koken). Pan van vuur nemen. Muffinvorm invetten. Plakjes bladerdeeg in vieren snijden. Elke holte met stukje bladerdeeg bekleden, goed aandrukken. Roommengsel over vormpjes verdelen. Pasteitjes in midden van oven in ca. 10 minuten bruin bakken. Pasteitjes uit oven in vorm ca. 10 minuten laten afkoelen. Uit vorm nemen en op rooster verder laten afkoelen.
Nabereiden
Pasteitjes voor serveren dik bestrooien met poedersuiker en bestuiven met kaneelpoeder.
Nabereiden
Pasteitjes voor serveren dik bestrooien met poedersuiker en bestuiven met kaneelpoeder.
lehman zegt: