Recept
« Terug naar recepten
Roomrisotto met groene asperges
PT30M
Roomrisotto met groene asperges
Een heerlijk roomrisotto met groene asperges recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Roomrisotto met groene asperges te bereiden
Voorbereiden:
pel en snipper de sjalotjes.Maak de asperges schoon en snijd ze in stukjes van 4 cm.
Bereiden:
Doe de sjalotjes met de boter in een glazen schaal.Verwarm de sjalotjes,onafgedekt,ca.4 min.op vol vermogen,zodat ze glazig worden.Breng intussen de kippebouillon aan de kook.Voeg de rijst,asperges en de kippebouillon toe en kook alles,afgedekt,ca.5 min.op vol vermogen.Schep het gerecht tussentijds goed door.Voeg de witte wijn en de peterselie toe en breng het op smaak met peper en zout.Verwarm het gerecht nog 5 min.op vol vermogen,zodat de rijst het voht opneemt.Schep het gerecht tussentijdens goed door.Roer de room erdoor en laat het gerecht nog 5 min.afgedekt staan.Serveer er evt.de gerapte kaas bij.
pel en snipper de sjalotjes.Maak de asperges schoon en snijd ze in stukjes van 4 cm.
Bereiden:
Doe de sjalotjes met de boter in een glazen schaal.Verwarm de sjalotjes,onafgedekt,ca.4 min.op vol vermogen,zodat ze glazig worden.Breng intussen de kippebouillon aan de kook.Voeg de rijst,asperges en de kippebouillon toe en kook alles,afgedekt,ca.5 min.op vol vermogen.Schep het gerecht tussentijds goed door.Voeg de witte wijn en de peterselie toe en breng het op smaak met peper en zout.Verwarm het gerecht nog 5 min.op vol vermogen,zodat de rijst het voht opneemt.Schep het gerecht tussentijdens goed door.Roer de room erdoor en laat het gerecht nog 5 min.afgedekt staan.Serveer er evt.de gerapte kaas bij.