Recept
« Terug naar recepten
Roomsoep van broccoli met spek
PT45M
Roomsoep van broccoli met spek
Een heerlijk roomsoep van broccoli met spek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Roomsoep van broccoli met spek te bereiden
Doe de fond met de koksroom aangevuld met wat water in een pan en breng aan de kook. Maak de broccoli schoon, houd 10 roosjes apart, en snij in stukken en voeg daarna toe aan de bouillon. (Behalve de roosjes). Kook beetgaar en blender met een staafmixer de soep en passeer door een zeef. Voeg vlak voor het serveren de créme fraïche toe en breng weer zachtjes aan de kook, laat 10 minuten zachtjes pruttelen, breng op smaak met peper en zout. Er moet voldoende zijn voor 10 redelijk gevulde diepe borden. Kook ondertussen de roosjes beetgaar in water met wat zout. Spoel ze koud af zodat ze mooi groen blijven. Snijd de uien in ringenen fruit deze in de boter mooi glazig, en zet ze warm weg. Bak de in dunne reepjes gesneden rookspek zachtjes uit tot ze krokant zijn maar niet te hard, laat uitlekken op papier.
Presentatie:
Leg in het midden van elk bord wat ringen ui en daarop een roosje broccoli, strooi wat spekjes op het bord, giet als laatste de hete soep erop en serveer direct.
Presentatie:
Leg in het midden van elk bord wat ringen ui en daarop een roosje broccoli, strooi wat spekjes op het bord, giet als laatste de hete soep erop en serveer direct.