Recept
« Terug naar recepten
roqueforttaartjes met cognac
PT45M
roqueforttaartjes met cognac
Een heerlijk roqueforttaartjes met cognac recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe roqueforttaartjes met cognac te bereiden
Verkruimel de roquefort boven een kleine kom.giet de cognac erover en laat de kaas 1 uur marineren.Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan en bak de gesneden uien onder af en toe roeren 20 min op laag vuur.Neem de pan van het vuur en zet hem opzij.Verhit de oven voor op 220 graden.Vet een bakplaat in met olie.Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven werkoppervlak en steek er 6 rondjes van 10 cm uit.Leg de rondjes op de bakplaat en prik ze in met een vork.Bedek de randjes van de rondjes met wat geklutst ei of melk.Voeg de walnoten en het bieslook toe aan de uien en zout en peper.Verdeel dit rond de rondjes,maar laat de randjes vrij.Schep de kaas met cognac op de rondjes en bak ze in 15 min goudbruin.Serveer ze warm met geknoopt bieslook op een bedje van sla,komkommer en tomaat.
kooktan zegt: