KookJij

roqueforttaartjes met cognac

Een heerlijk roqueforttaartjes met cognac recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Snacks - Warm
  2. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe roqueforttaartjes met cognac te bereiden

Verkruimel de roquefort boven een kleine kom.giet de cognac erover en laat de kaas 1 uur marineren.Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan en bak de gesneden uien onder af en toe roeren 20 min op laag vuur.Neem de pan van het vuur en zet hem opzij.Verhit de oven voor op 220 graden.Vet een bakplaat in met olie.Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven werkoppervlak en steek er 6 rondjes van 10 cm uit.Leg de rondjes op de bakplaat en prik ze in met een vork.Bedek de randjes van de rondjes met wat geklutst ei of melk.Voeg de walnoten en het bieslook toe aan de uien en zout en peper.Verdeel dit rond de rondjes,maar laat de randjes vrij.Schep de kaas met cognac op de rondjes en bak ze in 15 min goudbruin.Serveer ze warm met geknoopt bieslook op een bedje van sla,komkommer en tomaat.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

kooktan

kooktan zegt:
Marijke, als snack of tussengerecht (meergangendiner) lijkt me dit recept een sjieke binnenkomer. Ik ga ze zeker bij een volgende gelegenheid klaarmaken als borrelhapje, ik maak dan rondjes van 5 cm doorsnee klaar zodat het een eenhaps hapje wordt. Mmmmmm genieten! Groeten, Tania