Recept
« Terug naar recepten
Rosbief buideltjes
PT25M
Rosbief buideltjes
Een heerlijk rosbief buideltjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
75 kCal energie
8 Gram eiwit
4 Gram vet
2 Gram koolhydraten
8 Gram eiwit
4 Gram vet
2 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Ierland
Keuken:
Europese
Bron:
Mooi & Mals. Nummer 2 (Irish Food Board)
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rosbief buideltjes te bereiden
Het wit van de bosuitjes in dunne ringetjes snijden en apart wegleggen. De groene stengels zo lang mogelijk laten. Leg het groen in een vergiet en schenk hier kokend water over. Laat uitlekken.
De juliennewortels mengen met de bosuiringetjes en rucolakers. Sprenkel wat limoensap hierover.
Spreid 8 plakjes rosbief uit en leg er dan op elk plakje nóg een plak rosbief, maar dan kruislings.
Schep in het midden van de plakjes wat wortelsalade.
Strooi er wat pinda's over.
Vouw de plakjes rosbief rond de vulling omhoog zodat je een buideltje krijgt.
Bind dan de buideltjes boven de vulling vast met het groen van de bosuitjes.
Serveer de buideltjes op een mooi, niet al te groot bord en versier met wat rucola of kerstomaatjes. Strooi enkele pinda's er omheen.
De juliennewortels mengen met de bosuiringetjes en rucolakers. Sprenkel wat limoensap hierover.
Spreid 8 plakjes rosbief uit en leg er dan op elk plakje nóg een plak rosbief, maar dan kruislings.
Schep in het midden van de plakjes wat wortelsalade.
Strooi er wat pinda's over.
Vouw de plakjes rosbief rond de vulling omhoog zodat je een buideltje krijgt.
Bind dan de buideltjes boven de vulling vast met het groen van de bosuitjes.
Serveer de buideltjes op een mooi, niet al te groot bord en versier met wat rucola of kerstomaatjes. Strooi enkele pinda's er omheen.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Kun je geen rucolakers krijgen, neem dan andere sla bijv, rucola of veldsla. Scheur die dan wat kleiner.