KookJij

Visschotel kabeljauw en roze garnalen .

Zelf ben ik niet zo'n fan van tilapia. Daarom heb ik deze ovenschotel gemaakt met verse kabeljauwfilet . En ik maakte heel eigenwijs het hele bakje Philadelphia op. In het vroege middaguur klaargemaakt en dan later alleen nog even in de oven. Heerlijk makkelijk.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Visschotel kabeljauw en roze garnalen . te bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220 gr.
  2. Snijd de uien in grove stukken, schaaf de winterwortel met `n dunschiller aan linten, pers de knoflook, snijd de tomaten in grove stukken en ook de bosuitjes.
  3. Verhit de helft van de olie en fruit daarin op matig vuur de ui met de knoflook en de wortel.
  4. Verkruimel er de visbouillontablet over en laat even smoren.
  5. Schep uit de pan in een Ovenschaal.
  6. Doe de rest van de olie in de pan en roerbak de tomaat en de bosui met versgemalen zout en peper 2 min. op hoog vuur.
  7. Leg de kabeljauw visfilets op het wortel/ui-mengsel.
  8. Bestrooi met peper en zout, en besmeer ze met een dikke laag Philadelphia.
  9. Verdeel er de garnalen over, en daar bovenop het tomaat/bosui-mengsel. Bestrooi met de geraspte kaas en zet de schaal 40 min. in de oven. 

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Lekker met een gepofte aardappel, witte rijst of pasta, en een simpele
groene salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst