KookJij

Rosbief met sjalotjes

Een heerlijk rosbief met sjalotjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rosbief met sjalotjes te bereiden

Schil de sjalotjes en snijd ze doormidden.Bestrooi de rosbief met peper en bak het vlees in de olie aan alle kanten bruin.Voeg de sjalotjes toe en bak ze enkele min.mee.Verwarm de wijn voor en diet deze erbij.Voeg de laurier toe en laat het vlees,afgedekt,25 min.stoven.Haal het vlees uit de pan en houd het warm.Roer de mosterd en de creme fraiche door elkaar en voeg dit mengsel toe.Haal de laurier uit de saus en laat de saus op een hoog vuur inkoken.Bestrooi het vlees met zout en snijd het in plakken.Maak de saus op smaak met peper en zout.
Lekker met aardappelkrokketten en schorseneren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hermine

Hermine zegt:
Beste Wiel, dit recept bereid je gewoon in een braadpan. Ga het straks zelf proberen, ben benieuwd wat de kids ervan vinden!
Wiel

Wiel zegt:
Ik leesnergens op hoevel graden de oven moet staan.
Rosbief is het lekkerst in alle eenvoud, dus zeker niet met rode wijn....
Mijn idee!
@ntoinette

@ntoinette zegt:
heb 2 flinke rosbief in de vriezer al voor de kerst mmmmm ga dit gebruiken met de kerst . lijkt mij heerlijk !!!!!!;)
Marianne Rijnbeek

Marianne Rijnbeek zegt:
proberen met kerst
pindanootje

pindanootje zegt:
Ik ga dit proberen.
Heb van de week 72 kg rundvlees ingevroren en daar zit veel rosbief bij.
Ik wist alleen niet hoelang ik het moet bakken.Nu wel.
Aan het eindresultaat twijfel ik niet.
Smakelijk. Gr. Cindy uit B.:)