Recept
« Terug naar recepten
Mosselen op Italiaanse wijze
PT15M
Mosselen op Italiaanse wijze
De zakjes verse mosselgroenten waren op maar de Italiaanse
roerbakgroenten waren nog volop voorradig. Dus bedacht ik ter plekke dat
ik weleens mosselen op Italiaanse wijze kon gaan maken.
Met een paar ansjovisjes kun je er ook nog een echt Italiaans sausje bij
maken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mosselen op Italiaanse wijze te bereiden
- Maak de mosselen schoon en controleer ze op kapotte (die gooi je weg).
- Verwarm een scheut olijfolie in de mosselpan en fruit daarin de fijngesneden ui en de gehakte knoflook. Voeg de tijm en laurier toe.
- Schep dit door elkaar en voeg de Italiaanse roerbakgroenten toe, fruit deze ook enkele minuutjes al omscheppend mee.
- Voeg dan de tomatenstukjes toe en daarna de wijn. Verwarm dit goed mee en doe dan de mosselen erbij.
- Doe het deksel op de pan en laat de mosselen ongeveer 7 minuten koken (tussendoor af en toe omhusselen) tot de schelpen open zijn.
- Sausje: - Snij de ansjovisjes heel fijn en voeg de yoghurt en mayo toe. - Roer alles goed door elkaar tot een gladde saus en maak deze op smaak met peper en zout.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Lekker met aardappeltjes uit de oven (of frieten) en een frisse salade.