Recept
« Terug naar recepten
Rosbief onder een walnoot dakje
PT40M
Rosbief onder een walnoot dakje
Een heerlijk rosbief onder een walnoot dakje recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Camilla Uitermark
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rosbief onder een walnoot dakje te bereiden
Verwijder de korstjes van het brood en maak het brood zo fijn mogelijk.
Hak de bladpeterselie fijn.
Hak de walnoten fijn.
Pel de teentjes knoflook en hak deze fijn.
Voeg de peterselie, walnoten en knoflook toe aan het brood.
Voeg olijfolie toe en kneed het goed door tot een homogene massa. Is het te droog voeg dan nog wat olijfolie toe.
Bak het vlees rondom, in enkele minuutjes aan in de boter en leg het vlees daarna in een ovenvaste schaal.
Laat het vlees wat afkoelen.
Vorm het broodmengsel om de rosbief heen als een dakje.
Bak de rosbief af in een voorverwarmde oven van 200 gr.c. in ongeveer 20-25 minuten tot rosé van binnen.
Haal de rosbief uit de oven en dek het vlees af met aluminiumfolie, laat het vlees minimaal 5 minuten rusten.
Snij de rosbief in plakken van ongeveer 1 cm dikte en leg deze plakken op een voorverwarmde serveerschaal of op voorverwarmde borden.
Hak de bladpeterselie fijn.
Hak de walnoten fijn.
Pel de teentjes knoflook en hak deze fijn.
Voeg de peterselie, walnoten en knoflook toe aan het brood.
Voeg olijfolie toe en kneed het goed door tot een homogene massa. Is het te droog voeg dan nog wat olijfolie toe.
Bak het vlees rondom, in enkele minuutjes aan in de boter en leg het vlees daarna in een ovenvaste schaal.
Laat het vlees wat afkoelen.
Vorm het broodmengsel om de rosbief heen als een dakje.
Bak de rosbief af in een voorverwarmde oven van 200 gr.c. in ongeveer 20-25 minuten tot rosé van binnen.
Haal de rosbief uit de oven en dek het vlees af met aluminiumfolie, laat het vlees minimaal 5 minuten rusten.
Snij de rosbief in plakken van ongeveer 1 cm dikte en leg deze plakken op een voorverwarmde serveerschaal of op voorverwarmde borden.
ikke zegt: