Recept
« Terug naar recepten
Roti Koekoes
PT75M
Roti Koekoes
Een heerlijk roti koekoes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Tante Pau 1935
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Roti Koekoes te bereiden
1).Bekleed de biinenpan van een stoompan-set met bakpapier, zodat er geen deeg kan lekken uit de binnenpan naar de waterpan en bekleed het deksel met een theedoek.
2).Meng de eieren met de beide suikers en de melk tot een homogene massa.
3).Zeef de bloem in het eiermengsel en meng dat tot een enigszins schuimig deeg met behulp van een keukenmachine.
4).Ondertussen is de stoompan al aan het werk gezet en stoomt de set al een minuutje of 5.
5).Vul de binnenpan van de stoompan-set met het deeg (het ligt dus op het aangebrachte papier en kan niet lekken naar de waterpan) en doe het deksel met theedoek op de stoompan en laat dat deksel er de eerste 35 à 40 minuten op zitten (niet nieuwsgierig zijn dus)..
6).Laat de stoompan de eerste 25 minuten op hoog vuur stomen en daarna op laag vuur. Ga pas kijken of de cake gaar is na 40 minuten. Zorg er altijd voor dat er voldoende water zit in de stoompan.
7).Een houten saté-prikker die je in een gegaarde cake prikt, komt er schoon en droog uit, wanneer de cake gaar is.
8).Laat de cake afkoelen.
2).Meng de eieren met de beide suikers en de melk tot een homogene massa.
3).Zeef de bloem in het eiermengsel en meng dat tot een enigszins schuimig deeg met behulp van een keukenmachine.
4).Ondertussen is de stoompan al aan het werk gezet en stoomt de set al een minuutje of 5.
5).Vul de binnenpan van de stoompan-set met het deeg (het ligt dus op het aangebrachte papier en kan niet lekken naar de waterpan) en doe het deksel met theedoek op de stoompan en laat dat deksel er de eerste 35 à 40 minuten op zitten (niet nieuwsgierig zijn dus)..
6).Laat de stoompan de eerste 25 minuten op hoog vuur stomen en daarna op laag vuur. Ga pas kijken of de cake gaar is na 40 minuten. Zorg er altijd voor dat er voldoende water zit in de stoompan.
7).Een houten saté-prikker die je in een gegaarde cake prikt, komt er schoon en droog uit, wanneer de cake gaar is.
8).Laat de cake afkoelen.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Serveer de cake in plakken, besmeerd met wat roomboter.
lekkerbekske zegt: