Recept
« Terug naar recepten
Roti koekoes
PT45M
Roti koekoes
Een heerlijk roti koekoes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
13
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
recept van vroeger
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Roti koekoes te bereiden
Suiker, eieren, vanillesuiker en zout door elkaar mixen met garde, NIET KLOPPEN !
Lepelsgewijs de tarwebloem doorheen ROEREN.
Elke keer als het beslag te dik wordt, een scheutje 7-up erbij.
Vergiet bedekken met papier.
Inkwasten met beetje (vloeibare) boter, houd wat beslag apart.
Beslag erin, vergiet op de pan met kokend water.
Roer het cacaopoeder door het achtergehouden beslag
en voeg het toe aan de rest ervan (krijg je een "marmer"-effect).
Ongeveer 3 kwartier laten stomen.
LET GOED OP DAT HET WATER OP PEIL BLIJFT.
Het water mag niet tegen het vergiet aankomen.
Steek een saté-prikker in de koek, als het er droog uitkomt, is de stoomkoek gaar.
Laat het uitdampen en haal het papier er af.
Eet het met lekkere roomboter.
Lepelsgewijs de tarwebloem doorheen ROEREN.
Elke keer als het beslag te dik wordt, een scheutje 7-up erbij.
Vergiet bedekken met papier.
Inkwasten met beetje (vloeibare) boter, houd wat beslag apart.
Beslag erin, vergiet op de pan met kokend water.
Roer het cacaopoeder door het achtergehouden beslag
en voeg het toe aan de rest ervan (krijg je een "marmer"-effect).
Ongeveer 3 kwartier laten stomen.
LET GOED OP DAT HET WATER OP PEIL BLIJFT.
Het water mag niet tegen het vergiet aankomen.
Steek een saté-prikker in de koek, als het er droog uitkomt, is de stoomkoek gaar.
Laat het uitdampen en haal het papier er af.
Eet het met lekkere roomboter.
Mijn kookverhaal (Barbara Metz)
Roti koekoes, is een gestoomde cake die mijn moeder en oma maakten toen wij in Indonesia woonden. Als kleine kinderen waren wij er dol op, maar in Nederland maakten wij het niet meer. Nu wil ik het weer in ere herstellen, vandaar...
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
Groetjes,
Anna.
KookJij.
Barbara Metz zegt:
Het moeten er 4 zijn.
Succes met het maken ervan, heb je het nog nooit geproefd?
Hoor wel hoe het heeft gesmaakt.
Ruth van de Laar zegt:
ik mis het aantal eieren die je erin moet doen!
Hoeveel eieren doe jij erin?
gr Ruth
Liesbeth en Iris Hartevelt zegt:
ik had de mail over het hoofd gezien omdat het van kookjij afkwam en ik dacht dat het reclame was; sorry !!!
We gaan het eens uitproberen; lijkt idd veel op kwee mangkok...alleen gaat daar geen cacao en eieren in
Hartelijk dank,
lieve groetjes,
Iris en Liesbeth.
Raymond zegt:
jim rozema zegt:
Arnold Schouten zegt:
Gerda Knol zegt:
Barbara Metz zegt:
elionoor zegt:
Read more: http://wiki.answers.com/Q/How_many_grams_are_in_a_cup#ixzz1uqiyWEIj
Elionoor zegt:
thomas zegt:
Barbara Metz zegt:
Barbara Metz zegt: