Recept
« Terug naar recepten
Rozemarijnprikkers met gevogeltefilet,stukjes limoen
PT30M
Rozemarijnprikkers met gevogeltefilet,stukjes limoen
Een heerlijk rozemarijnprikkers met gevogeltefilet,stukjes limoen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rozemarijnprikkers met gevogeltefilet,stukjes limoen te bereiden
Snijd de filets in 15 stukjes.Haal van de onderkant van de rozemarijntakjes de naalden af.Besprenkel filetstukjes met de balsamicoazijn en olie.Bestrooi met peper en ongeveer 15 rozemarijnnaalden.Laat ongeveer 1uur afgedekt marineren.Roer af en toe om.Snijd de limoen in 15 partjes zodanig dat aan ieder partje wat schil zit.Steek aan ieder rozemarijntakje om en om 3stukjes kip en 3 stukjes limoen.(Bij de limoen het takje door de schil steken.)Bak de sate's in een pan op laag vuur.Bestrooi met zout en haal ze uit de pan.Daglaceer de pan met1el balsamicoazijn en truffelolie.Schil de paprika en verwijder de zaadlijsten.Snijd de paprika in smalle reepjes en fruit deze in een beetje olijfolie.Kruid met peper en zout.