Recept
« Terug naar recepten
rozenblaadjessorbet
PT30M
rozenblaadjessorbet
Een heerlijk rozenblaadjessorbet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe rozenblaadjessorbet te bereiden
Strooi de suiker in een kom en voeg het kokende water toe.Roer tot de suiker is opgelost.Voeg de rozenblaadjes toe en laat alles volledig afkoelen.Mix het mengsel in een keukenmachine en giet het af.Voeg het citroensap en de wijn toe en giet alles in een plastic bak.Leg dit een paar uur in de vriezer,tot de randen bevroren zijn.Kantel de sorbet in een kom en klop tot hij glad is.Vries hem opnieuw in tot de randen bevroren zijn.Herhaal dit nog 2 keer,tot de sorbet wit en zacht is.Vries hem nu volledig in.Serveer de sorbet in afzonderlijke schaaltjes,gedecoreerd met gekristalliseerde rozen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bobbeltje zegt:
bobbeltje zegt: