KookJij

rozenblaadjessorbet

Een heerlijk rozenblaadjessorbet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe rozenblaadjessorbet te bereiden

Strooi de suiker in een kom en voeg het kokende water toe.Roer tot de suiker is opgelost.Voeg de rozenblaadjes toe en laat alles volledig afkoelen.Mix het mengsel in een keukenmachine en giet het af.Voeg het citroensap en de wijn toe en giet alles in een plastic bak.Leg dit een paar uur in de vriezer,tot de randen bevroren zijn.Kantel de sorbet in een kom en klop tot hij glad is.Vries hem opnieuw in tot de randen bevroren zijn.Herhaal dit nog 2 keer,tot de sorbet wit en zacht is.Vries hem nu volledig in.Serveer de sorbet in afzonderlijke schaaltjes,gedecoreerd met gekristalliseerde rozen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bobbeltje

bobbeltje zegt:
Goedenmorgen Willem In het recept wat ik nou heb ingestuurd frambozenzandgebak beschrijf ik nog een uitvoerige manier van bloemen kristalliseren.Deze manier gaat altijd goed.Ik hoop dat je hier mee vooruit kunt.Groeten Marijke
bobbeltje

bobbeltje zegt:
hallo Wille .Ik kristalliseer de roos door hem even door de warme suiker siroop te halen en er dan meteen fijne kristalsuiker over te strooien ,die dan aan de rozenblaadjes blijft plakken.Zo krijg je een heel mooi effect en smaakt de roos lekker zoet.Groetjes Marijke
willem tilborghs

willem tilborghs zegt:
hoi marijke

hoe kristaliseer jij roosjes
groetjes willem