Recept
« Terug naar recepten
Rozenijs
PT60M
Rozenijs
Een heerlijk rozenijs recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Carine Delannoy
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rozenijs te bereiden
Melk aan de kook brengen met de rozenblaadjes. Neem van het vuur en laat 10 a 15 min. trekken.
Giet de melk door een zeef.
Klop de eierdooiers met de suiker tot die wit kleurt. Blijven roeren terwijl je voorzichtig de hete melk toevoegd.
Zet dit mengsel op het vuur en verwarm tot 70°, de room is klaar als je met een schone vinger een streep trekt over de lepel en de streep niet samenloopt.(de room verdikt maar een heel klein beetje, dus verwacht niet teveel hiervan).
Neem van het vuur en giet voorzichtig de koude room (25 dl) bij de room.
Laat de room afkoelen en zet deze een hele nacht in de koelkast.
Draai de room in de ijsroommachine tot hij klaar is, en verdeel over potjes.
Laat de ijsroom opstijven in de diepvriezer.
Smullen maar.
mvg
arina
Giet de melk door een zeef.
Klop de eierdooiers met de suiker tot die wit kleurt. Blijven roeren terwijl je voorzichtig de hete melk toevoegd.
Zet dit mengsel op het vuur en verwarm tot 70°, de room is klaar als je met een schone vinger een streep trekt over de lepel en de streep niet samenloopt.(de room verdikt maar een heel klein beetje, dus verwacht niet teveel hiervan).
Neem van het vuur en giet voorzichtig de koude room (25 dl) bij de room.
Laat de room afkoelen en zet deze een hele nacht in de koelkast.
Draai de room in de ijsroommachine tot hij klaar is, en verdeel over potjes.
Laat de ijsroom opstijven in de diepvriezer.
Smullen maar.
mvg
arina