Recept
« Terug naar recepten
Rozijnenbroodjes
PT30M
Rozijnenbroodjes
Een heerlijk rozijnenbroodjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
bakken met plezier
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rozijnenbroodjes te bereiden
Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 225°C. Leg de deegplakjes op elkaar en rol ze daarna uit tot een rechthoekige lap van 3 mm dik. Roer suiker, kaneel en rozijnen door elkaar. Verdeel dit over de deeglap en begin vanaf het lange eind het deeg op te rollen. Snij de rol in plakken van ± 2 cm.
Bereidingswijze
Leg de plakjes op de met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met losgeklopt ei en bak ze ± 15 minuten in het midden van de oven. Bestrijk de nog warme broodjes met honing.
Bereidingswijze
Leg de plakjes op de met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met losgeklopt ei en bak ze ± 15 minuten in het midden van de oven. Bestrijk de nog warme broodjes met honing.