Recept
« Terug naar recepten
Rozijntjes in het Zuur
PT30M
Rozijntjes in het Zuur
Lekker bij vlees, kazen, rijstschotels en groentes
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Amerikaanse collega
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rozijntjes in het Zuur te bereiden
- Rooster de mosterdzaadjes in een droog pannetje gedurende 2 à 3 minuten. (tot de zaadjes gaan ploffen)
- Ondertussen de rest van de ingredienten behalve de rozijnen in een kommetje door elkaar roeren tot de suiker is opgelost.
- Doe nu de rozijnen bij de mosterdzaadjes en giet de rest van de ingredienten daarover en blijf flink roeren.
- Breng aan de kook en zet het vuur laag en kook de inhoud van het pannetje tot de helft in en laat goed afkoelen.
- Vlak voor het gebruik de massa laten uitlekken.
- Geef dit bij geroosterd cq gegrilled vlees (rund, lam, kalf, varken), gevogelte, kaas schotels, ham & cheese, spinazie en bieten schotels, rijstschotel met geboterde-geroosterde noten.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef hierbij witte wijn, die niet al te droog is.