KookJij

Rozijntjes in het Zuur

Lekker bij vlees, kazen, rijstschotels en groentes
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Amerikaanse collega
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rozijntjes in het Zuur te bereiden

  1. Rooster de mosterdzaadjes in een droog pannetje gedurende 2 à 3 minuten. (tot de zaadjes gaan ploffen)
  2. Ondertussen de rest van de ingredienten behalve de rozijnen in een kommetje door elkaar roeren tot de suiker is opgelost.
  3. Doe nu de rozijnen bij de mosterdzaadjes en giet de rest van de ingredienten daarover en blijf flink roeren.
  4. Breng aan de kook en zet het vuur laag en kook de inhoud van het pannetje tot de helft in en laat goed afkoelen.
  5. Vlak voor het gebruik de massa laten uitlekken.
  6. Geef dit bij geroosterd cq gegrilled vlees (rund, lam, kalf, varken), gevogelte, kaas schotels, ham & cheese, spinazie en bieten schotels, rijstschotel met geboterde-geroosterde noten.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef hierbij witte wijn, die niet al te droog is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst