KookJij

Rum taart of tipsy cake

Een heerlijk rum taart of tipsy cake recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 10-14 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rum taart of tipsy cake te bereiden

Cake snijden 1 cm. dikke plakken en bodem vullen.
Jam er op een laagje, niet te dik
Beetje rum er over sprenkelen.
Weer een laag cake, vanille vla er op weer een beetje rum. De lagen net zo doen totdat de vorm vol is als laatst de vanille vla met nog wat rum.
In de oven bakken op 160 gr., ongeveer 40 min.
Als het bruinig gaat worden, eruit halen en weer wat rum er op. Wil je geen alcohol, dan direct er wat over sprenkelen en ander als het bijna afgekoeld is.

Mijn kookverhaal (Carmen Giskes)

Tipsy zegt al genoeg.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

carmen giskes

carmen giskes zegt:
Als het nog niet lukt tip me even zit nog niet zolang op het net dus denk dat ik iets niet goed heb gedaan, sorry lekkerbekske het is rumcake of typsycake.
carmen giskes

carmen giskes zegt:
Sorry, maar het product heet echt waar Rumcake of te wel Tipsy cake.
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
sensowier, zou je de bron van je correctie kunnen laten weten? Nergens kan ik een tysy cake vinden op het internet.
sensowier

sensowier zegt:
Moet tysy cake zijn.