Recept
« Terug naar recepten
Rum taart of tipsy cake
PT60M
Rum taart of tipsy cake
Een heerlijk rum taart of tipsy cake recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Carmen Giskes
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
10-14 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rum taart of tipsy cake te bereiden
Cake snijden 1 cm. dikke plakken en bodem vullen.
Jam er op een laagje, niet te dik
Beetje rum er over sprenkelen.
Weer een laag cake, vanille vla er op weer een beetje rum. De lagen net zo doen totdat de vorm vol is als laatst de vanille vla met nog wat rum.
In de oven bakken op 160 gr., ongeveer 40 min.
Als het bruinig gaat worden, eruit halen en weer wat rum er op. Wil je geen alcohol, dan direct er wat over sprenkelen en ander als het bijna afgekoeld is.
Jam er op een laagje, niet te dik
Beetje rum er over sprenkelen.
Weer een laag cake, vanille vla er op weer een beetje rum. De lagen net zo doen totdat de vorm vol is als laatst de vanille vla met nog wat rum.
In de oven bakken op 160 gr., ongeveer 40 min.
Als het bruinig gaat worden, eruit halen en weer wat rum er op. Wil je geen alcohol, dan direct er wat over sprenkelen en ander als het bijna afgekoeld is.
Mijn kookverhaal (Carmen Giskes)
Tipsy zegt al genoeg.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
lekkerbekske zegt:
carmen giskes zegt: