Recept
« Terug naar recepten
Rumtaart
PT24M
Rumtaart
Een heerlijk rumtaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
24 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
recept van iemand uit Roelofarendsveen
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rumtaart te bereiden
Bedek de bodem v.d. springvorm met ca 22 lange vingers.
Leg op een plat bord de andere 22 lange vingers.
Doe 1½ borrelglaasje rum in een beker, voeg daaraan een glaasje water toe.
Besprenkel hiermee alle lange vingers.
Doe de boter, de eierdooiers, basterdsuiker en de rest van de pure rum in een diepe kom en mix op de hoogste snelheid 10 min.
Verdeel de massa over de lange vingers in de vorm.
Leg dan de andere vingers er weer op.
Klop de slagroom stevig met de vanillesuiker.
Verdeel dit weer over de lange vingers en strijk het glad.
Strooi de hagelslag erover
Dek af met folie.
24 uur in de koeling
Leg op een plat bord de andere 22 lange vingers.
Doe 1½ borrelglaasje rum in een beker, voeg daaraan een glaasje water toe.
Besprenkel hiermee alle lange vingers.
Doe de boter, de eierdooiers, basterdsuiker en de rest van de pure rum in een diepe kom en mix op de hoogste snelheid 10 min.
Verdeel de massa over de lange vingers in de vorm.
Leg dan de andere vingers er weer op.
Klop de slagroom stevig met de vanillesuiker.
Verdeel dit weer over de lange vingers en strijk het glad.
Strooi de hagelslag erover
Dek af met folie.
24 uur in de koeling
Mijn kookverhaal (Barbara Metz)
Voor dit recept heb je geen oven nodig,.maar wel een goede koelkast.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Barbara Metz zegt:
dan rum; ook dan vermeng ik het met water, zoals in regel 3 staat.
Succes:D
bametz-saffrie zegt: