KookJij

Runder-braadvlees met Pruimedanten en Wijn

Een heerlijk runder-braadvlees met pruimedanten en wijn recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 300 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Bijgerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: MiddenOosten
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Runder-braadvlees met Pruimedanten en Wijn te bereiden

1).Dep vlees droog en smeer in met peper en zout.
2).Verhit de olie in een grote anti-aanbakpan. Het stuk vlees braden gedurende 8 minuten per zijde.
2).Het vlees overbrengen naar een grote pan met dikke bodem en deksel (ouderwetse gietijzeren braadpan).
3).Voeg toe de tomaten.
4).Giet de wijn in de bakpan van het vlees en schraap de baksels los van de bodem onder verhitten. Kieper dan alles bij het vlees.
5).Leg om het vlees de uien, de knoflook, de wortels, de pruimedanten en thijm.
6).Giet hier over 125 cc vruchtensap en 3 eetlepels balsamico-azijn en breng nu alles aan de kook.
7).Dek af met alu-folie en deksel en schuif in de oven gedurende 210 minuten.
8).Haal uit de oven en laat rustig in een uur afkoelen.
9).Haal het vlees uit de pan en snijd dat in plakken van 1/2 cm dik.
10).Haal een kop jus uit de pan en een kop vol wortels en pureer dat in de blender en stort weer terug. Doe nu de resterende 15 cc azijn ook in de pan en roer goed door. Verhit weer en breng op smaak met peper en zout.
DIT KAN ALLEMAAL 1 - 2 dagen VAN TE VOREN WORDEN GEDAAN. Zet dan het vlees weg in alu-folie in de koelkast en zet de pan met saus, afgedekt met deksel eveneens in de koeling.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Op de dag zelf, zo'n 2 - 3 kwartier voor het nodig is, de plakken vlees in een glazen ovenschotel leggen en overgieten met de saus.
We kunnen het vlees in 30 minuten op 175 graden zetten om weer op te warmen.
Vlak voor het uitserveren overstrooien met peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst