KookJij

Runderbouillon met bier en merg

Een heerlijk runderbouillon met bier en merg recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 350 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Koken met Bier
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Runderbouillon met bier en merg te bereiden

Zet de schenkel op in een pan met 1½ l koud water.
Breng dit aan de kook en schep het schuim van het wateroppervlak.
Halveer de ui en laat de snijvlakken onder de gril donkerbruin worden.
Doe de ui in de pan, zo wordt de bouillon mooi bruin.
Voeg ook de overige groenten en kruiden toe.
Laat het geheel ± 4 uur zachtjes, tegen het kookpunt aan, trekken.

Zeef de bouillon door een passeerdoek (kaasdoek) en verwijder zoveel mogelijk vet.
Haal voorzichtig het merg uit de schenkel en snijd dit in dunne plakken.
Leg het merg op diepe borden.
Schenk het bier bij de gezeefde bouillon en laat alles inkoken tot 1 l.
Schep de bierbouillon in borden en garneer met de ringetjes bosui.

Mijn kookverhaal (Hans de vos)

Vet kan ook verwijderd worden door de bouillon eerst af te laten koelen, zodat het vet stolt.
Koken met bier is een leuke bezigheid, mits de juiste hoeveelheden gebruikt worden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst