Recept
« Terug naar recepten
Runderbouillon met shiitake en prei
PT350M
Runderbouillon met shiitake en prei
Een heerlijk runderbouillon met shiitake en prei recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jose aarns
Bereidingstijd:
350 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Dieet & Slank - Voorgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Runderbouillon met shiitake en prei te bereiden
Doe het mergpijpje +soepvlees in een pan + voeg 4 liter water toe+beetje zout , laat aan de kook komen.
Was intussen de groenten, maak ze schoon en snij ze grof ( LET OP: bewaar de fijne prei + shiitake!)
Snij de fijne prei in flinter dunne ringetjes, doe in een schaaltje en dek af, snij de shiitake in reepjes en bak deze droog aan in de pan. Zet weg in een schaaltje, tot gebruik.
Schuim regelmatig af en zodra er geen schuim meer verschijnt de groenten en kruiden toevoegen.
Zet vervolgens op een klein vuur en laat gedurende 5 uur zachtjes trekken.
Giet de bouillon door een neteldoekse lap, breng op smaak met zout/peper, en eventueel 2 bouillontabletten.
Zet de bouillon koud en verwijder het gestolde vetlaagje.
Was intussen de groenten, maak ze schoon en snij ze grof ( LET OP: bewaar de fijne prei + shiitake!)
Snij de fijne prei in flinter dunne ringetjes, doe in een schaaltje en dek af, snij de shiitake in reepjes en bak deze droog aan in de pan. Zet weg in een schaaltje, tot gebruik.
Schuim regelmatig af en zodra er geen schuim meer verschijnt de groenten en kruiden toevoegen.
Zet vervolgens op een klein vuur en laat gedurende 5 uur zachtjes trekken.
Giet de bouillon door een neteldoekse lap, breng op smaak met zout/peper, en eventueel 2 bouillontabletten.
Zet de bouillon koud en verwijder het gestolde vetlaagje.
Mijn kookverhaal (jose aarns)
Als men de bouillon gaat serveren, zorg dan dat deze goed heet is, en strooi dan vlak voor het opdienen de preiringetjes en de shiitake erin en doe er een paar druppels cognac in...serveer direct!
leen kerkstra zegt: