KookJij

Rundergebraad met kruiden

Fris van smaak door de citroen. Leuk met een feestje, niet al te veel werk.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rundergebraad met kruiden te bereiden

Rasp de schil van de citroen. Stamp de salieblaadjes, de blaadjes van de rozemarijn en teentje look fijn. Meng in een grote kom de kruiden en citroenzeste met het sap van 2 citroenen en de droge witte wijn. Kruid met peper en zout. Leg er het rundergebraad in, dek af met plasticfolie en laat 30 min. marineren.
Haal het vlees uit de marinade en bak het rondom krokant in de olijfolie. Zet het vuur laag, voeg 4 eetlp marinade toe en laat afgedekt 45 min. garen op 'n zacht vuur.
Lepel regelmatig wat kookvocht over. Voeg zo nodig een glas bouillon toe.
Haal het vlees uit de pan en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.
Blus het aan baksel met een scheutje marinade, breng op smaak met peper en zout en laat inkoken.
Serveer het vlees op een grote schotel, met een paar kwartjes citroen, de saus en wat verse kruiden.
Lekker met kort gebakken spinazie en gekookte aardappelen.

Mijn kookverhaal (Inge Deyck)

Fris van smaak door de citroen.
Leuk met een feestje, niet te veel werk.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

mar10ne

mar10ne zegt:
Is het trouwens duur, zo'n groot stuk vlees? Het is voor mij de 1e x dat ik zoiets ga maken....;)
Annika T.

Annika T. zegt:
Je noemt het pas gebraad als het gebraden is. als je het bij de slager haalt noem je het rundvlees aan't stuk of rollade of braadstuk.
fokke123

fokke123 zegt:
je kunt gedroogde salie gebruiken maar dan ongeveer de helft fokke:D
mar10ne

mar10ne zegt:
das trouwens ook een heel goed idee, gewoon invriezen, thx,;)
inged

inged zegt:
Ik weet het niet, ik gebruik altijd verse salie. Je kan altijd eens proberen. Laat me vooral iets weten als dit ook lukt. Ik vries mijn kruiden altijd in en dan heb je altijd verse kruiden in huis.
mar10ne

mar10ne zegt:
even een vraagje voor ik het ga maken...kan ik ook gedroogde salie gebruiken?
lieke

lieke zegt:
wat bedoel je met rundergebraad welk stuk vlees moet ik daarvoor hebben?
fokke123

fokke123 zegt:
ziet er goed uit gaatnaar mijn favorieten