Fris van smaak door de citroen.
Leuk met een feestje, niet te veel werk.
Recept
« Terug naar recepten
Rundergebraad met kruiden
PT90M
Rundergebraad met kruiden
Fris van smaak door de citroen.
Leuk met een feestje, niet al te veel werk.
Recept van:
Inge Deyck
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rundergebraad met kruiden te bereiden
Rasp de schil van de citroen. Stamp de salieblaadjes, de blaadjes van de rozemarijn en teentje look fijn. Meng in een grote kom de kruiden en citroenzeste met het sap van 2 citroenen en de droge witte wijn. Kruid met peper en zout. Leg er het rundergebraad in, dek af met plasticfolie en laat 30 min. marineren.
Haal het vlees uit de marinade en bak het rondom krokant in de olijfolie. Zet het vuur laag, voeg 4 eetlp marinade toe en laat afgedekt 45 min. garen op 'n zacht vuur.
Lepel regelmatig wat kookvocht over. Voeg zo nodig een glas bouillon toe.
Haal het vlees uit de pan en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.
Blus het aan baksel met een scheutje marinade, breng op smaak met peper en zout en laat inkoken.
Serveer het vlees op een grote schotel, met een paar kwartjes citroen, de saus en wat verse kruiden.
Lekker met kort gebakken spinazie en gekookte aardappelen.
Haal het vlees uit de marinade en bak het rondom krokant in de olijfolie. Zet het vuur laag, voeg 4 eetlp marinade toe en laat afgedekt 45 min. garen op 'n zacht vuur.
Lepel regelmatig wat kookvocht over. Voeg zo nodig een glas bouillon toe.
Haal het vlees uit de pan en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.
Blus het aan baksel met een scheutje marinade, breng op smaak met peper en zout en laat inkoken.
Serveer het vlees op een grote schotel, met een paar kwartjes citroen, de saus en wat verse kruiden.
Lekker met kort gebakken spinazie en gekookte aardappelen.
Mijn kookverhaal (Inge Deyck)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Annika T. zegt:
mar10ne zegt: