*Het recept was oorspronkelijk voor de houtskool grill,maar
dat heb ik dus even veranderd omdat ik niet zo BBQ-minded ben.
*Je kunt er allerlei sausjes bij verzinnen,makkelijk,moeilijk enz.
*Groentes?Een sambalan boontjes of een pittige sajur lodeh gaat prima bij gewone nasi putih (witte rijst) met wat droge spulletjes (zoals bv seroendeng,gebakken uitjes,
kriepiek kentang goreng,emping enz.)
Recept
« Terug naar recepten
Runderhaas Oosterse Stijl
PT300M
Runderhaas Oosterse Stijl
Een heerlijk runderhaas oosterse stijl recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
300 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Singapore
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Runderhaas Oosterse Stijl te bereiden
--->5 Uur lijkt wel lang voor een gerecht,maar 4 uur gaat er af voor het wachten op het marineren.
#
MARINADE :
""""""""""""""""
Alle ingredienten voor de marinade bij elkaar doen en goed mengen.Runderhaas hierin doen en 4 uur laten marineren in de ijskast,zo nu endan even goed roeren.
#
VLEES :
""""""""""""
*Na 4 uur vlees uit de marinade halen en droogdeppen.
*Vlees goed peperen met zwarte peper
*Koekepan in kwasten met olijf olie en goed heet laten worden
*Vlees aan alle kanten dichtschroeien en snel laten bruinen
*Vlees in de alu folie doen en in oven op 90 graden Celsius verder laten garen,totdat de kerntemperatuur 135
grsden Celsius aangeeft
*Oven op 60 graden zetten en zonder folie laten rusten gedurende 10 minuten en in plakken snijden en opdienen met een beetje gesmolten boter.
Zout is facultatief
#
VLEES op de BBQ-Grill :
""""""""""""""""""""""""""""""""""
*Vlees lichtjes inkwasten met olie
*Vlees eerst in het open vuur van de houtskool dicht laten schroeien en laten bruinen aan alle kanten.Dat kost al gauw 15 à 20 minuten.
*Vlees daarna verder verhitten op een plaats op de BBQ waar geen directe hitte is,dus aan de zijkant.Regelmatig draaien.Daar ben je toch wel zo'n 45 minuten mee bezig.
*Dan verder zoals hierboven is vermeld
#
MARINADE :
""""""""""""""""
Alle ingredienten voor de marinade bij elkaar doen en goed mengen.Runderhaas hierin doen en 4 uur laten marineren in de ijskast,zo nu endan even goed roeren.
#
VLEES :
""""""""""""
*Na 4 uur vlees uit de marinade halen en droogdeppen.
*Vlees goed peperen met zwarte peper
*Koekepan in kwasten met olijf olie en goed heet laten worden
*Vlees aan alle kanten dichtschroeien en snel laten bruinen
*Vlees in de alu folie doen en in oven op 90 graden Celsius verder laten garen,totdat de kerntemperatuur 135
grsden Celsius aangeeft
*Oven op 60 graden zetten en zonder folie laten rusten gedurende 10 minuten en in plakken snijden en opdienen met een beetje gesmolten boter.
Zout is facultatief
#
VLEES op de BBQ-Grill :
""""""""""""""""""""""""""""""""""
*Vlees lichtjes inkwasten met olie
*Vlees eerst in het open vuur van de houtskool dicht laten schroeien en laten bruinen aan alle kanten.Dat kost al gauw 15 à 20 minuten.
*Vlees daarna verder verhitten op een plaats op de BBQ waar geen directe hitte is,dus aan de zijkant.Regelmatig draaien.Daar ben je toch wel zo'n 45 minuten mee bezig.
*Dan verder zoals hierboven is vermeld
corrie8 zegt: