Recept
« Terug naar recepten
Runderstoof met Appel(peren)stroop
PT210M
Runderstoof met Appel(peren)stroop
Een heerlijk runderstoof met appel(peren)stroop recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
210 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Runderstoof met Appel(peren)stroop te bereiden
1).Zet stoofpan op het vuur en laat de spekjes uitbakken tot ze krokant zijn. Zet apart. Bak in het spekvet met 2 eetlepels rijstolie de blokjes vlees bruin.
Doe dit in etappes, anders bak je niet maar kook/stoof je het vlees.
Zet het vlees dan even apart.
2).Voeg nog wat rijstolie toe en fruit hierin de uien, knoflook, wortel en preien zacht.
3).Doe de pancetta er bij en de blokjes rundervlees. Strooi hierover de bloem en laat onder omroeren even goed doorbakken.
4).Zet nu de inhoud net even onder de bouillon en breng aan de kook. Zet vuur nu laag en voeg toe de ontbijtkoek,de mosterd, bouquet garni en de appelstroop.
5).Deksel er op en 3 uren op laag vuur laten sudderen. Zo nu en dan even doorroeren.
6).Controleer op smaak met veel verse zwarte peper uit de molen en ietsje zout zonodig.
Doe dit in etappes, anders bak je niet maar kook/stoof je het vlees.
Zet het vlees dan even apart.
2).Voeg nog wat rijstolie toe en fruit hierin de uien, knoflook, wortel en preien zacht.
3).Doe de pancetta er bij en de blokjes rundervlees. Strooi hierover de bloem en laat onder omroeren even goed doorbakken.
4).Zet nu de inhoud net even onder de bouillon en breng aan de kook. Zet vuur nu laag en voeg toe de ontbijtkoek,de mosterd, bouquet garni en de appelstroop.
5).Deksel er op en 3 uren op laag vuur laten sudderen. Zo nu en dan even doorroeren.
6).Controleer op smaak met veel verse zwarte peper uit de molen en ietsje zout zonodig.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
DIEN OP : Met aardappel puree en bv sperzieboontjes.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
deuxchapeaux zegt:
Het komt wrsch.omdat ik de mosterd op de ontbijtkoek smeer.Is verbeterd.Dank.
Jan A.
Lilith zegt: